Site icon Uutiset Wiki

5 mielenkiintoista vinkkiä kaikille, jotka harkitsevat kierrätystä

Et kuullut monien ihmisten puhuvan kierrätyksestä muutama vuosikymmen sitten, mutta nyt se on muotia ja olemme ymmärtäneet, että se on jotain, joka on tehtävä. Jos harkitset aloittamista, tässä on muutamia vinkkejä, joiden pitäisi auttaa sinua, jos et ole ennen kuullut niistä.

Sinun ei ehkä tarvitse kierrättää

Jos juot paljon pullotettua vettä, sinun on kierrätettävä pullot, mutta tarvitseeko sinun edes kierrättää niitä? En tarkoita pullojen ottamista ja roskakoriin heittämistä, vaan voit löytää vaihtoehtoisen tavan saada vesi. Jos sinulla olisi kotona vedensuodatin ja uudelleenkäytettävä pullo, sinun ei tarvitsisi edes ostaa vesipulloja alun perin, mikä tarkoittaa, että loppujen lopuksi ei olisi mitään kierrätettävää.

Tiedä mitä voidaan kierrättää

Se auttaisi sinua suuresti, jos tietäisit, mitä voidaan kierrättää, sillä se voi säästää paljon aikaa, kun pyöräytät paikalliselle kierrätyspihalle ja he kääntävät sinut pois. Tämä on luonnollisesti erilainen jokaiselle henkilölle, koska kierrätettävät asiat muuttuvat asuinpaikkasi mukaan. On myös se tosiasia, että joitain asioita ei tarvitse kierrättää, koska ne eivät aiheuta suurta haittaa ympäristölle, joten niiden kierrättäminen kuluttaa vain aikaa ja rahaa.

Aloita kierrätystuotteiden ostaminen

Se, että kierrätät kaiken, ei tarkoita, että teet oman osuutesi. En halua estää sinua kierrättämästä, koska on hienoa, että teet niin, mutta jos todella haluaisit nousta seuraavalle tasolle, ostaisit myös kierrätystuotteita. Tämä tarkoittaisi, että ympäristölle pitäisi aiheutua vähemmän haittaa, jotta voit toimittaa tarvitsemasi tuotteet. Et myöskään pysty erottamaan eroa, joten on hyvä tapa päästä mukaan, jos haluat tehdä vielä suuremman muutoksen.

Älä unohda vettä

Monet ihmiset eivät ajattele veden kierrättämistä, koska he voivat avata hanan ja vettä tulee loputtomasti. Mitä järkeä veden kierrättämisessä ylipäätään on? Meidän on oltava varovaisia, koska saatamme lopulta kuivua, joten on hyvä säilyttää sitä mahdollisimman paljon. Tämä voi tarkoittaa yksinkertaisten asioiden tekemistä, kuten vihannesten pesemistä ämpärissä, jonka voit viedä puutarhaan, kun olet kastellut kasvejasi.

Käytä jotain useammin kuin kerran

Se, että käytät jotain kerran, ei tarkoita, että sinun pitäisi heittää se pois heti, kun olet saanut sen valmiiksi. Hyvä esimerkki tästä on ruokaöljyn kierrättäminen, sillä kun uppopaistat jotain, jää aina suuri määrä öljyä valmiiksi. Riippuen siitä, mihin käytät sitä, voit helposti käyttää öljyä uudelleen lihan ja vihannesten paistamiseen, kun valmistat muita aterioita, joten älä ajattele, koska olet käyttänyt jotain, kun sinun täytyy heittää se pois.

Exit mobile version